Klimaatverandering en Plantenziekten

Klimaatverandering en Plantenziekten

Wat zijn de gevolgen van klimaatverandering voor ziekten en plagen bij planten? Deze vraag staat donderdagmiddag 30 mei centraal tijdens de voorjaarsbijeenkomst van de Koninklijke Nederlandse Plantenziektekundige Vereniging (KNPV).

Wat merken we nu al van het veranderende klimaat? Welke risico's zijn er voor de plantgezondheid? En waar moeten we in de toekomst rekening mee houden bij de beheersing van plantenziekten en -plagen? Meer informatie over sprekers, programma en de mogelijkheid om je aan te melden is te vinden op www.knpv.org.

Uitreiking KNPV-prijs
Ook wordt op 30 mei de winnaar bekendgemaakt van de KNPV-prijs 2024. Deze prijs wordt tijdens de bijeenkomst voor de 7e keer uitgereikt aan een persoon die een bijzondere bijdrage heeft geleverd op het gebied van plantgezondheid in Nederland. Een deskundige jury beoordeelt momenteel de voorgedragen kandidaten. De prijs omvat een aandenken en een geldbedrag van €3000,- en de winnaar zal na de uitreiking een lezing houden op de bijeenkomst te Wageningen.

De Koninklijke Nederlandse Plantenziektekundige Vereniging is de oudste plantenziektekundige vereniging ter wereld en bestaat sinds 1891. Zij verenigt een diverse groep personen die werken of studeren binnen dit veelzijdige vakgebied. De KNPV kent ongeveer 600 leden en bevordert samenwerking en uitwisseling van kennis over ziekten en plagen van planten en het voorkomen en bestrijden ervan, zowel binnen de vereniging als erbuiten.

 

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!