DENSO en Certhon planten symbolisch zaadje

DENSO en Certhon planten symbolisch zaadje

Per 31 juli is DENSO Corporation, de op één na grootste leverancier van geavanceerde autotechnologie ter wereld, eigenaar van Certhon, een leider in de ontwikkeling van glastuinbouwprojecten. Om deze mijlpaal te vieren, is onder toeziend oog van alle medewerkers en een aantal gasten een zaadje geplant dat symbool staat voor een vruchtbare toekomst. Het is een mijlpaal voor het familiebedrijf en dat weet Lotte van Rijn, CEO van Certhon, te verwoorden: “Certhon en DENSO delen dezelfde visie en missie: het wereldwijd telen mogelijk maken met innovatieve technologieën en een toegewijd team.”

Mr. Hidehiro Yokoo, Senior Executive Officer van de Food Value Chain Business Development Division bij DENSO kijkt er naar uit om gezamenlijk wereldwijde uitdagingen op het gebied van voeding en landbouw aan te pakken: “Certhon is een unieke partner met gedeelde waarden en aanvullende technologieën. Dat is de kern van deze samenwerking. Samen zullen we blijven groeien om de beste oplossingen te bieden voor voedselveiligheid, wereldwijd.”

DENSO's focus op duurzame doelstellingen, zoals het verminderen van de impact van klimaatverandering en het efficiënt gebruik van hulpbronnen, sluit naadloos aan bij Certhon’s streven naar een gezonde en welvarende toekomst. Deze samenwerking combineert expertise en middelen om innovatie en duurzaamheid te bevorderen binnen de tuinbouwsector. Het planten van een symbolische zaadje aan het einde van de toespraak markeerde een significante stap naar groei en ontwikkeling. Lotte van Rijn benadrukte: “We kunnen niet wachten om samen mooie projecten te realiseren. Dit zaadje staat dan ook symbool voor onze gezamenlijke toekomst en de oogst van mogelijkheden die we, met behulp van robotica, zullen binnenhalen.”

Dat deze kansrijke mijlpaal door het ministerie wordt gezien als opwindende reis van innovatie en samenwerking binnen de wereld van tuinbouwtechnologie, bleek uit de toespraak van de heer Frederik Vossenaar, afgevaardigde van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Vossenaar had enkel lovende woorden voor beide bedrijven en deze veelbelovende strategische stap. Een unieke combinatie van automatisering, geavanceerde tuinbouwtechnieken en teeltkennis, is en blijft een ijzersterke samenwerking.

 

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v