Bestrijd arbeidstekorten door inzet robotica

Bestrijd arbeidstekorten door inzet robotica

De tuinbouwindustrie staat voor een jaarlijks verlies van 1,5 miljard als gevolg van arbeidstekorten volgens het CBS, met gevolgen voor inkomsten en gewaskwaliteit. De uitdagingen ontstaan door de hoge kosten en beperkte beschikbaarheid van vakkundige arbeid, in combinatie met de fysiek veeleisende aard van tuinbouwtaken. Om deze veelzijdige kwestie aan te pakken en te voldoen aan de groeiende vraag naar hoogwaardige gewassen, introduceert Bosman Van Zaal robotica.

In een baanbrekende poging om arbeidstekorten te bestrijden en de kwaliteit en kwantiteit van gewasopbrengsten te verbeteren, maakt Bosman Van Zaal gebruik van haar expertise in automatisering met het merk Crea-Tech. Sinds 1998 staat het bedrijf aan de voorhoede van het automatiseren van stroomopwaartse en stroomafwaartse processen voor telers wereldwijd.

Automatiseren van processen
We bieden al meer dan 20 jaar succesvol geautomatiseerde verpakkingsoplossingen voor de tuinbouw. Daarom durven we te zeggen dat we dé verpakkingspecialist zijn. Een goed voorbeeld van zo’n proces dat we kunnen automatiseren met robotica is het plaatsen van labels. Onze Six Pack Handle Placer plaatst automatisch labels als handvatten op sixpacks en bespaart daarmee 2 FTE, met een terugverdientijd van 2,5 jaar.

"Deze sixpack handvatten-plaatser, geïnstalleerd bij Van der Salm lavendelkweker in Boskoop, kan ongeveer 2.700 sixpacks per uur verwerken", legt Wouter Verhoef, expert op het gebied van robotica bij Bosman Van Zaal, uit.
 
Whitepaper
De inzet van Bosman Van Zaal om arbeids- en kwaliteitsproblemen te overwinnen, wordt samengevat in een uitgebreide whitepaper die de transformerende voordelen van robotica in de tuinbouw uiteenzet. De whitepaper werpt licht op hoe robotica inconsistenties, besmettingsrisico's, productverliezen en verspilling van hulpbronnen geassocieerd met handarbeid kan verminderen. Voor meer informatie over hoe robotica uw tuinbouwactiviteiten kan revolutioneren, bezoek alstublieft de website van Bosman Van Zaal en download de whitepaper.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v