Uitbreiding voor AltaNova

Uitbreiding voor AltaNova

Het seizoen van vaste tuinplanten vervroegen én verlengen, dat is de ultieme wens van AltaNova en haar klanten. Door uitbreiding met een extra huurlocatie in Bleiswijk en het plaatsen van een tunnelkas voor Mandevilla en Toscaanse Jasmijn op haar Portugese kwekerij, kan AltaNova aan deze vraag voldoen.

AltaNova heeft, naast haar kwekerijen in Nederland, ook een kwekerij in Cavaleiro, Portugal. Het gunstige Portugese klimaat zorgt ervoor dat AltaNova in staat is om diverse tuinplanten een aantal weken eerder dan het Nederlandse seizoen bloeiend uit te leveren. Een groot voordeel voor de markt. Om ook aan de vraag te voldoen om het uitleverseizoen juist te verlengen, is een huurlocatie in Bleiswijk in gebruik genomen. Op de nieuwe locatie zullen naast het huidige vaste planten assortiment, ook een aantal nieuwe producten geteeld worden waaronder Limonium Salt Lake in potmaat 17 en 21cm en Alstroemeria in potmaat 21cm. Door gebruik te maken van de verschillende locaties, is AltaNova in staat het gehele tuinplantenseizoen op de markt aanwezig te zijn.

Mandevilla en Toscaanse Jasmijn
Ook op de Portugese kwekerij heeft er een vorm van uitbreiding plaatsgevonden door het plaatsen van een tunnelkas voor Mandevilla en Toscaanse Jasmijn. Hierdoor zal er komend seizoen een flinke uitbreiding plaatsvinden in Mandevilla, niet alleen in aantallen, maar ook op het gebied van potmaten en vormen. Toscaanse Jasmijn, een oude bekende voor AltaNova, zal geherintroduceerd worden in het assortiment in maar liefst 4 potmaten. Kortom, veel ontwikkelingen in aanloop van het voorjaarseizoen van 2024!

AltaNova is gespecialiseerd in het kweken van bloeiende producten voor ieder seizoen. AltaNova stelt zichzelf de missie juist de ‘niet standaard’ producten, maar ook bijzondere planten te kweken en beschikbaar te maken voor de consument, hoe moeilijk deze ook te telen zijn. AltaNova bestaat uit zes verschillende locaties, waarvan één buitenlandse vestiging in Portugal. Voor meer informatie kunt u terecht op altanova.nl.  

 

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v