Tomatoworld 2.0

Tomatoworld 2.0

Per 1 juli a.s. stopt oprichter Miranda van den Ende als directeur van Tomatoworld. In de afgelopen 15 jaar heeft Miranda Tomatoworld gebracht tot waar het nu staat: een demonstratiekas en data gedreven fieldlab waar duizenden bezoekers per jaar een kijkje in de moderne glastuinbouw krijgen. Haar taken worden overgedragen aan Aart van den Bos en Joyce van Dalen. Aart van den Bos gaat zich op interim basis bezighouden met financiën en de strategische zaken. Joyce van Dalen gaat zich bezighouden met de operationele zaken binnen Tomatoworld.

Met deze constructie ziet het bestuur met vertrouwen de toekomst van Tomatoworld tegemoet. Er staat een prachtige organisatie en Tomatoworld is betrokken bij uiterst innovatieve projecten die de komende periode invulling zullen krijgen.

Aart van de Bos is gevraagd om dit proces vorm te geven. Hij is een ondernemer die verschillende bedrijven in binnen- & buitenland heeft opgericht. Daarnaast is hij actief in advisering, interim werk en educatie. Hij kent de sector goed en heeft een groot netwerk in de internationale land- & tuinbouw, bij kennisinstellingen, overheden, NGO’s en de financiële wereld. Duurzaamheid, Innovatie, pionieren zijn belangrijk voor hem. Kortom het schaap met 7 poten die het bestuur zocht.  Joyce van Dalen is al werkzaam bij Tomatoworld en kent de organisatie en het netwerk. Zij wordt de spil in het geven van sturing aan de interne organisatie en zal de operationele taken oppakken.

Tomatowold is hèt experience centrum waar de grote waarde van de Nederlandse glastuinbouw zichtbaar wordt gemaakt. De high tech demonstratiekas, waar 31 verschillende tomatenrassen worden geteeld volgens de duurzame Nederlandse productiemethode, toont de toekomst van de glastuinbouw en is de enige publiek toegankelijke kas. In deze kas, een heus fieldlab, wordt de teelt gestuurd door geavanceerde apparatuur. Om de gewasgezondheid en productie te optimaliseren wordt 24/7 data verzameld via de klimaatcomputer, sensoren en camera's. Bedrijven die in dit fieldlab actief zijn met het valideren van hun individuele technologie werken samen en vormen een ecosysteem Bijna 10.000 bezoekers komen jaarlijks een kijkje nemen bij Tomatoworld en haar kas van de toekomst. Rondleidingen bij Tomatoworld zijn te boeken via tomatoworld.nl.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v