Samenwerking Pedro Plant en kwekerij Bergcamp

Samenwerking Pedro Plant en kwekerij Bergcamp

Pedro Plant en kwekerij Bergcamp bundelen vanaf het voorjaar 2024 hun krachten met zowel de teelt als verkoop van de Pelagonium Scent Fresh (geurgeranium). Waar Pedro Plant zocht naar een manier om de toekomstbestendigheid en continuïteit van het bedrijf en zijn product te waarborgen, zocht Bergcamp juist uitbreiding in een vierde hoofdproduct voor de in aanbouw zijnde nieuwbouw. Via de plantleverancier is de nieuwe samenwerking tot stand gekomen.

Peter Boekestijn van Pedro Plant is al jaren bekend als kweker van Pelargoniums met frisse geuren. “Het product roept direct emotie op als mensen het zien óf ruiken. De afgelopen jaren heb ik een assortiment met verschillende geuren weten op te bouwen. Een van de bekendste is de Lemon Fresh Citrosa Mosquito Fighter, maar ook de geuren Apple, Choco, Cola, Orange, Mint en Rose nemen in populariteit toe. Deze geraniums hebben essentiële oliën in hun bladeren waarmee ze hun parfum verspreiden, bepaalde soorten kunnen hiermee zelfs insecten verjagen.
Ik wilde de kennis en kunde die ik met Pelargonium Scent heb opgebouwd, graag op termijn overdragen aan een geschikte partij, die heb ik met Walter en Robert van den Berg van Kwekerij Bergcamp gevonden. De komende jaren blijf ik betrokken voor de selectie en vermeerdering van het assortiment, de contacten met de handel en begeleiding van de teelt. Wij denken zo de kwaliteit die men van Pedro Plant gewend is, zo goed mogelijk te borgen, en waar mogelijk uit te breiden” aldus Peter Boekestijn.

Consument verliefd maken
Kwekerij Bergcamp heeft als missie om de consument verliefd te maken op het product. Walter van den Berg: “Wij zijn ontzettend blij met de toevoeging van de Pelargonium Scent Fresh aan ons assortiment. Naast de Campanula, Cyclaam en Pelargonium wordt dit ons vierde hoofdproduct. Wij vinden het ontzettend gaaf om de zintuigen van de consument nóg meer te gaan prikkelen door middel van geur. Wist je dat geur het enige zintuig is waarop hersenen reageren voordat we nadenken? We willen meer de verbinding maken richting de consument en dat willen we komende jaren intensiveren door de consument uit te dagen het product aan te raken en te verleiden met de verassende en verfrissende geuren welke de Geranium te bieden heeft.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v