Royal FloraHolland meldt hogere kopertevredenheid

Royal FloraHolland meldt hogere kopertevredenheid

Kopers moeten kunnen vertrouwen op wat geleverd wordt. Of je nu gebruik maakt van de klok, klokvoorverkoop, Direct Bieden of directe afspraken maakt via Floriday, betrouwbare aanvoerinformatie is zowel voor kwekers en kopers van groot belang. "Dit heeft al jaren onze volle aandacht, maar kan altijd nog beter", aldus Royal FloraHolland.

"We helpen kwekers volop om hun aanbod van betrouwbare aanvoerinformatie te voorzien. We boeken al resultaten: het klanttevredenheidsonderzoek 2022 toont een stijgende lijn van 60% naar 69% in de tevredenheid van kopers over de betrouwbaarheid van aanvoerinformatie. Dat betekent echter ook dat 31% nog niet tevreden is. We werken daarom hard aan het verder verbeteren van de betrouwbaarheid."

Quality Index helpt
De Quality Index (QI) helpt daarbij. De index geeft de betrouwbaarheid aan van de foto's en de keur- en sorteringskenmerken van de producten die een kweker aanvoert. "Iedere dag controleren onze keurmeesters de producten en de bijbehorende aanvoerinformatie. Ook houden we toegekende reclamaties aan kopers in de gaten. Zo kunnen we iedere aanvoerder een betrouwbaarheidsscore over de afgelopen 62 weken geven, geclassificeerd in A, B of C. Voor inkopers is de Quality Index een handig hulpmiddel bij de inkoop van producten."

Lees hier verder

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v