RFH-locatie Naaldwijk wordt toekomstbestendig

RFH-locatie Naaldwijk wordt toekomstbestendig

Royal FloraHolland – de grootste afzetorganisatie van bloemen en planten ter wereld - heeft drie exportlocaties in Nederland: Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg. De afgelopen periode heeft de ontwikkeling van Aalsmeer-Oost veel aandacht gekregen en daarmee lijkt het wat stil rond de andere locaties. Niets is minder waar, er worden diverse plannen ontwikkeld. Ook locatie Naaldwijk wordt toekomstbestendig gemaakt, zo laat de veiling weten.

De locatie is onderdeel van het ‘Floragebied’ waar de gemeente Westland ambitieuze plannen ontwikkelt. De afgelopen periode heeft de gemeente de plannen verder uitgewerkt. In de plannen is een ruimtelijke reservering gemaakt voor de uitbreiding van het Trade Parc Westland. Een gebied waar veel handelsbedrijven uit de sierteeltsector zijn gevestigd. Naast de reeds bestaande gebieden Venus en Jupiter is een nieuw gebied Mars gepland recht tegenover het kantoor van de veiling. Er kan hier 70.000 m2 nieuw vastgoed komen voor logistiek en handel. Het pand kan indien gewenst een verdiepingsvloer krijgen en het dak kan gebruikt worden voor parkeren.

Royal FloraHolland doet daarnaast onderzoek naar de herontwikkeling van het oudste deel van de veiling aan de Dijkzijde in Naaldwijk. Daarbij worden diverse scenario’s uitgewerkt. Het bieden van voldoende ruimte aan de daar gevestigde huurders en het behoud van ‘koopkracht’ op deze locatie zijn daarbij belangrijke uitgangspunten. Tot slot start in 2024 de herontwikkeling van het cash & carry centrum ‘de Pyramide’. Dit pand voldoet functioneel en technisch niet meer aan de huidige eisen en zal gesloopt worden. Op deze locatie komt een volledig nieuw pand te staan van 20.000 m2. Het pand biedt daarmee uitbreidingsruimte aan klanten op de marktplaats.

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v