Jongerenraad op pad

Jongerenraad op pad

Op 30 juni vond de teamdag van de Jongerenraad van Royal FloraHolland plaats op de Hoge Veluwe. "Er zijn mooie plannen voor het komende halfjaar gemaakt en we stonden stil bij de wisseling van het voorzitterschap. Natuurlijk was er ook tijd voor ontspanning", zo laat de veiling op haar website weten.

"We hebben onder andere nagedacht over een werkbezoek in september. Er werd geopperd om naar een logistiek bedrijf te gaan, om te zien hoe de logistieke processen daar in zijn werk gaan. De werkbezoeken zijn een mooi moment om elkaar weer even te zien en als ondernemers met elkaar te sparren, en natuurlijk om kennis over andere bedrijven op te doen. Belangrijk is wel dat we met het bezoek niet te veel tijd kwijt zijn, zodat het goed te combineren is met het werk thuis."

Groot event begin januari
"Begin januari organiseren we met een aantal andere agrarische coöperaties een groot event voor jonge ondernemers. Hoe dit event eruit gaat zien gaat de komende tijd invulling krijgen, zeker is wel dat er ook voor ‘The Next Gen’ een interessant programma zal zijn. Een aantal jongeren vanuit de Jongerenraad neemt deel in de werkgroep van dit event, dus mocht je gave ideeën hebben; deel deze gerust met ons."

Daarnaast werd stilgestaan bij het de wisseling van het voorzitterschap binnen de Jongerenraad. Ieder half jaar kiest de Jongerenraad een nieuwe voorzitter. Voor deze snelle roulatie is gekozen om zo iedereen de kans te geven te oefenen met het voorzitterschap. "Het afgelopen half jaar heeft Bianca van Eijk deze rol gehad, waarvoor we haar hartelijk bedankt hebben. André van der Valk heeft het stokje van haar overgenomen. Verder hebben we het gehad over nieuwe leden voor de Jongerenraad. Eind dit jaar stopt een aantal leden, waardoor we voor volgend jaar op zoek zijn naar nieuwe, enthousiaste kandidaten. Wil je meer weten over het werk binnen de Jongerenraad? Neem contact op via jongerenraad@royalfloraholland.com."

Fietstocht, rondleiding en diner
Natuurlijk was er ook tijd voor ontspanning. "We waren deze dag te gast op de Hoge Veluwe, de perfecte locatie voor een wandeling of fietstocht. Na het bespreken van alle inhoudelijke onderwerpen zijn we op de fiets gestapt richting Jachthuis Sint Hubertus. Daar hebben we een interessante rondleiding gekregen, waarbij we meer te weten zijn gekomen over de historie van het Park de Hoge Veluwe en het Jachthuis. De dag hebben we afgesloten met een diner. Vol enthousiasme gaan we het komende half jaar in. We hopen jullie allemaal snel weer te zien!"

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v