Jolanda Heistek aan de slag bij Royal FloraHolland

Jolanda Heistek aan de slag bij Royal FloraHolland

Jolanda Heistek vertrekt als programmadirecteur bij Greenport West-Holland. Vanaf 1 september gaat zijn aan de slag als Manager Coöperatieve Diensten bij Royal FloraHolland, zo werd vanochtend bekend.

"Ook daar mag ik bouwen en samen-werken met een team van mensen met een groen en kleurrijk hart voor en met tuinbouwondernemers", zo laat Heistek in een eerste reactie weten. "Sinds de oprichting van Greenport Westland-Oostland, nu gegroeid tot Greenport West-Holland heeft u vele berichten van mij gekregen. Die oprichting was in 2014; in november van dat jaar startte ik als (toen nog) Programmamanager. In de eerste jaren heb ik samen met het toenmalige bestuur en voorzitter, het projectteam en de 17 partners gewerkt aan een goede netwerk structuur, governance en inhoudelijke Programma 2014-2018 voor de uitvoering van de BedrijfslevenVisie 2030 Greenport Westland-Oostland. En dat is gelukt: negen jaar later staat er een organisatie als een huis. Ik ben dan ook trots op wat we de afgelopen jaren samen met het Greenportteam hebben bereikt, samen met de 52 Greenboard-partners en honderden partners in akkoorden, pacten en projecten. Als netwerkorganisatie zijn de partners de basis: niet alleen als financierder, maar ook als ambassadeur en mede-uitvoerders."

In die negen jaar is het aantal hoogtepunten ontelbaar, geeft Heistek aan. "Van fijne samenwerking met de Greenboard tot alle Jaarevents, van het EnergieAkkoord tot het Innovatiepact, van het Programmateam en -bureau tot de zomerborrels. En de samenwerking in binnen- en buitenland met mensen en organisaties die ook betoverd zijn door de kracht van het Greenport cluster. Dit alles in het teken van Samen-Werken en Gezondheid & Geluk. Ik heb negen jaar mogen genieten van het bouwen van dit gastvrije huis. Als architect, aannemer en ook als meewerkend voorvrouw heb ik met trots dit huis ontworpen, gebouwd en ingericht. Trots heb ik gekeken hoe de kamers zich vulden en de deur altijd opengehouden voor anderen, want alleen samen kom je verder.
Het huis staat, heeft al een keer een upgrade gekregen (Programma 2019-2025) en is volledig gevuld met veel dynamiek."

Dankbaar en trots kijkt Heistek vanuit haar gezonde tuin vol geluk naar het prachtige Greenport huis wat er nu staat. "Het fundament is stevig genoeg voor het volgende programma 2025-2030. Transitie is noodzakelijk voor de toekomst. Daarom ga ik mijzelf vernieuwen. Geen netwerkorganisatie, wel een organisatie waarin samenwerken met en voor tuinbouw ondernemers, richting geven aan strategie & beleid en daarmee de toekomst ook nu weer centraal staat. Dit bericht is dus een afscheid. Maar toch ook weer niet. We blijven elkaar tegenkomen. Ik hoop op veel uitnodigingen in mijn nieuwe brievenbus. En ik blijf de Greenport met veel interesse volgen. Ook zonder mij is het een krachtige organisatie, met veel enthousiaste mensen, bevlogen experts en bestuurders met visie."

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v