Biobest Group volledig eigenaar Biobest Antalya

Biobest Group volledig eigenaar Biobest Antalya

Biobest Group N.V. (“Biobest”) en Antilsan hebben bekendgemaakt dat Biobest Group het resterende aandeel van Antilsan van 40% in Biobest Antalya overneemt. Met de transactie waarborgen zowel Biobest Group als Antilsan de versterking van hun positie in hun respectieve sectoren.

Biobest Antalya, het toonaangevende bedrijf in Turkije op het gebied van bestuiving met hommels en biologische bestrijdingsmiddelen, streeft ernaar de veelbelovende en toonaangevende Turkse tuinbouwsector verder te exploiteren. Antilsan wil zich meer gaan richten op meststoffen, biostimulanten en de distributie van agrochemische producten. Het langdurige en succesvolle partnerschap tussen Biobest en Antilsan startte in 1998 als joint venture, die in de navolgende periode tot 2014 uitgroeide tot een volwaardig productie- en distributiebedrijf. Hoewel Antilsan en Biobest als volledig zelfstandige bedrijven verdergaan, zullen ze ook in de toekomst blijven samenwerken.

Marc Mertens, Senior Vice-President van Biobest zegt: “We zijn enorm dankbaar voor ons partnerschap met Antilsan en willen hen dan ook bedanken voor de uitstekende samenwerking in de afgelopen ruim 25 jaar. Samen zijn we erin geslaagd Biobest Antalya te ontwikkelen tot toonaangevende speler op het gebied van biologische bestrijding en bestuiving met hommels. Mij dank gaat ook uit naar het managementteam van Biobest Antalya. Ze hebben jaar in, jaar uit, ook in economische en financieel uitdagende contexten, hun vermogen om het bedrijf te laten groeien gedemonstreerd, en een ontwikkeling gerealiseerd tot voorkeursbedrijf voor Turkse telers die waarde hechten aan producten van kwaliteit en een goede technisch advies.  We kijken ernaar uit om deze veelbelovende positie verder te ontwikkelen, om telers in Turkije, maar ook daarbuiten, te ondersteunen bij de steeds belangrijker wordende uitdagingen ten aanzien van een duurzame productie. Ook verheug ik me op de voortzetting van onze commerciële samenwerking met Antilsan.”

“Het partnerschap met Biobest was een geweldige ervaring, waar beide partijen van hebben geprofiteerd, en zorgde ervoor dat Turkse telers toegang hadden tot toonaangevende technologieën en expertise. We zijn trots op wat we samen hebben bereikt”, zegt Ulaş Yildirim, General Manager van Antilsan.

“Gezien de goede vooruitzichten in de Turkse tuinbouwsector hebben de activiteiten van Antilsan op het gebied van biostimulanten en pesticiden een enorm potentieel, en deze transactie stelt ons in staat om onze investeringsplannen sneller in praktijk te brengen. Deze investeringen betreffen R&D, de ontwikkeling van eigen producten en de uitbreiding van onze commerciële aanwezigheid in het hele land.”

“Het team van Biobest Antalya heeft alles in huis om de positie als voorkeurspartner voor Turkse telers die gebruikmaken van biologische bestrijdingsmiddelen en bestuiving door hommels voort te zetten”, zegt Yagiz Süzen, General Manager van Biobest Antalya. “We bouwen voort op ons bestaande productportfolio en ons dichte netwerk van technische adviseurs, en zijn voornemens ons aanbod biologische oplossingen, inclusief biopesticiden, verder te ontwikkelen en uit te breiden. Op dezelfde manier als Biobest Antalya de positie van marktleider wist te bereiken, is Biobest Group erin geslaagd wereldwijd een enorme groei te realiseren en grote overnamen te doen. Ons team kijkt ernaar uit onderdeel te worden van een mondiale bedrijvengroep waarin de uitwisseling van kennis en beste praktijken hoog in het vaandel staat, maar ook ruimte is voor lokale initiatieven en onafhankelijkheid. Onze klanten kunnen erop rekenen dat we economisch succesvol zijn en tegelijkertijd de uitdagingen op het gebied van voedselveiligheid, klimaatverandering en duurzame productie aanpakken.”

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v