Ontwerpfase gestart van de Kas van de Toekomst

Ontwerpfase gestart van de Kas van de Toekomst

Vanuit Greenport West-Holland is de ontwerpfase van de Kas van de Toekomst gestart. Deze fysieke plek wordt straks een belangrijk onderdeel van Greenport Horti Campus Westland, ofwel het Flora-gebied, het gebied in de gemeente Westland waar nu het World Horti Center gevestigd is. Het wordt het bruisende hart van de glastuinbouwsector met ruimte voor bedrijven, onderzoek, onderwijs, innovatie, wonen, mobiliteit en recreatie. De Greenport heeft projectleider Edwin Lambregts aangetrokken om het ontwerpproces te begeleiden.

Een van de meest tot de verbeelding sprekende onderdelen van de Campus wordt de Kas van de Toekomst. Een gebouw waarin ondernemers, onderwijs-en onderzoeksinstellingen en overheden samenwerken aan technische en sociale innovaties. Samen zoeken naar toekomstbestendige bedrijfsmodellen, gecombineerd met oplossingen voor de gebiedsgerichte opgave in de glastuinbouw voor duurzaam water- en ruimtebeheer, natuurbehoud en biodiversiteit en vermindering van het gebruik van schadelijke grond- en hulpstoffen. In de ontwerpfase bereiden de projectpartners de ontwikkeling en exploitatie van het Fieldlab voor. Hiervoor heeft Greenport Westland subsidie gekregen vanuit de regeling Samenwerking voor innovaties EIP Fieldlabs.

Directeur Angelique de Wit van Greenport West-Holland: “Het mooie is dat Kas van de Toekomst perfect aansluit bij de plannen rond de campus. Hoe de Kas er precies uit komt te zien ligt nog open. Dat kunnen we dus samen als sector invulling aan geven.” Projectleider Edwin Lambregts: “Ik heb altijd een warm hart gehad voor de tuinbouw en voor technologie, en ben graag met de toekomst bezig. Daarom heb ik enorm veel zin in de werkzaamheden voor het Fieldlab Kas van de Toekomst.”

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!