Little Green Friends op de markt

Little Green Friends op de markt

Sjaak van Schie B.V. heeft voor het tweede jaar op rij kleine groene kamerplanten in het assortiment in het najaar, onder de noemer Little Green Friends. Little Green Friends zijn beschikbaar buiten het hortensiaseizoen. De groene kamerplanten staan in de kas op de locatie aan de Schenkeldijk.

Little Green Friends zijn onderdeel van het overkoepelende merk Our Friends. Het is een mix van acht ŕ negen verschillende kamerplanten, in potmaat ř9,5 cm. Sjaak van Schie B.V. biedt de planten niet alleen aan in een mix, maar ook als losse planten. Uniek aan dit concept is dat klanten de plantjes kunnen kopen met een duurzame zeegras mand, in een potcover of zonder toegevoegde waarde. "Afgelopen seizoen verkochten we de meeste plantjes in een duurzame zeegras mand van Terima Kasih", vertelt Mike van Schie - Verkoopleider bloeiend bij Sjaak van Schie B.V. "Ook dit jaar is deze combinatie het populairst. We hebben nu ook een nieuw soort ingekocht om toe te voegen aan de mix. Een groot gedeelte van de kleine groene planten is inmiddels verkocht, maar hebben kopers nog interesse in deze groenmix? Dan horen we dit natuurlijk graag! Er zijn nog Little Green Friends beschikbaar.", vult Van Schie aan.

Waarom groene planten?
"Sjaak van Schie blijft dé hortensiaspecialist. Echter, er is een gedeelte van de kas leeg aan de Schenkeldijk in het najaar, omdat de hortensia een seizoensproduct is. Daarom is er ruimte voor een ander product wat niet in het vaarwater zit van de hortensia's. Daarnaast is het belangrijk dat we efficiënt omgaan met de middelen die we hebben en contact blijven houden met onze klanten, ook buiten het hortensiaseizoen. Bovendien houden we ervaring in huis die we straks weer hard nodig hebben voor de hortensia's die we gaan produceren.", legt Roel van Schie uit - Algemeen directeur bij Sjaak van Schie B.V.

Met bedrijven in Nederland en Portugal behoort Sjaak van Schie B.V. tot de grotere kwekers van Hydrangeas. In Nederland worden stek, halfwas en bloeiende kamer- en tuinplanten afgeteeld. De locatie in Portugal produceert deels eindproducten en deels halfwasproducten voor verdere afkweek in Europa. Het bedrijf teelt volgens de MPS-richtlijnen voor milieuvriendelijk telen.

Bron: Goedemorgen

Deel artikelPaprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Luister terug! Belangrijke tuinbouw podcasts!