Goedemorgen Tech: FreshTomato

Goedemorgen Tech: FreshTomato

Speciaal voor Goedemorgen schrijft Peter Otte van Tekstxtra met regelmaat bijdragen over interessante en praktische zaken die spelen in de techwereld en waar jij mogelijk jouw voordeel mee kunt doen. Dit keer vertelt hij over FreshTomato firmware.

Soms zijn ICT'ers niet tevreden met wat ze kunnen met de meegeleverde firm- of software bij bijvoorbeeld routers. En dan gaan ze zelf programmeren. Zo ook ontwikkelaar Michal Rupental. Voor Broadcomm-gebaseerde routers startte hij in 2009 al het -gratis- Tomato by Shibby platform.

Inmiddels heeft hij zijn interesses verlegd en draait het platform met andere ontwikkelaars door onder de naam FreshTomato.

De FreshTomato-firmware voegt ten opzichte van de originele firmware van de fabrikant diverse extra opties toe, zoals een realtime-bandbreedtemonitor en uitgebreide instelmogelijkheden voor de toegang tot het netwerk (access control). Het gaat dan om routers van ASUS, D-Link, Huawei, Linksys, Netgear, Tenda en Xiaomi.

Voor ICT'ers die écht alles uit hun router willen halen én weten hoe ze dat moeten doen, is zo'n verse tomaat een aanrader.
 
FreshTomato versie 2022.4 is net uitgekomen. Dus voor de liefhebbers, het is gratis…

Bron: Goedemorgen

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v