Vaarwel schildwants!

Vaarwel schildwants!

De zuidelijke groene schildwants, Nezara viridula, is een zeer ernstige plaag die veel belangrijke voedselgewassen aantast. Nezapar, de sluipwesp Trissolcus basalis, bestrijdt Nezara effectief door te voorkomen dat de eieren van de schildwants uitkomen. Dankzij het gebruik van Nezapar kunnen storende correctiemaatregelen aanzienlijk worden verminderd. Het resultaat: het bestaande systeem voor biologische bestrijding blijft intact.

Voorheen konden schildwantsen alleen worden behandeld met zeer verstorende chemische middelen, waardoor telers voor een moeilijke keuze stonden: het arbeidsintensieve handmatig verwijderen van de schildwants, met het risico dat hun waardevolle gewas werd beschadigd, of het toepassen van verstorende correctiemaatregelen. Met Nezapar kunnen telers blijven vertrouwen op hun systeem voor biologische bestrijding die in hun gewas aanwezig is en kunnen ze elk risico op resistentie uitsluiten.

Het vermogen van sluipwespen om te parasiteren en zo de ontwikkeling van Nezara te beïnvloeden, wordt al enige tijd in onderzoekspapers beschreven. Koppert is de eerste die erin is geslaagd de kweek van Trissolcus basalis op te schalen tot levensvatbare commerciële hoeveelheden, waardoor de natuurlijke vijand op elk relevant moment kan worden geïntroduceerd.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v