Collegebesluiten Ctgb

Collegebesluiten Ctgb

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft in haar vergadering van december diverse besluiten genomen. Glastuinbouw Nederland biedt een overzicht van de besluiten ten aanzien van gewasbeschermingsmiddelen en biociden.

Uitbreiding
De collegebesluiten van het Ctgb in december bevatten onder andere uitbreidingen van de gewasbeschermingsmiddelen: Titus (onkruidbestrijdingsmiddel), Serenade (schimmelbestrijding), Takumi (schimmelbestrijding), Closer (insectenbestrijding) en Pergado V (schimmelbestrijding). Over de toelatingen van Pergado V in radijs en Closer in sla zijn aparte berichten gepubliceerd op de website van Glastuinbouw Nederland.

De toelating van het middel Dagonis is tijdens de laatste vergadering van het Ctgb in 2022 gewijzigd. Het complete overzicht van de besluiten op gebied van gewasbeschermingsmiddelen en biociden is toegevoegd als bijlage op de website van Glastuinbouw Nederland.

In werking treden besluiten
Een besluit van het Ctgb treedt in werking op de dag van publicatie in de Staatscourant, zie: www.officielebekendmakingen.nl. Vanaf dan geldt voor een middel hetgeen in het betreffende Ctgb-besluit is vastgesteld. Deze besluiten worden gepubliceerd op de Ctgb-website.

 

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v