IntoTuinbouw laat je kennismaken met sector

IntoTuinbouw laat je kennismaken met sector

Half mei gaat de eerste editie van IntoTuinbouw van dit jaar van start in World Horti Center. Later dit jaar volgen nog twee edities van de kennismakingscursus voor nieuwkomers in de tuinbouwsector. De cursus neemt deelnemers in een week tijd mee in de mooie, maar soms ook complexe wereld van de tuinbouw. Zo leren deelnemers meer over aspecten als veredeling, klimaatbeheersing, kassenbouw en marketing.

Wat is IntoTuinbouw?
Voor nieuwkomers in de tuinbouwsector kan het nogal overweldigend zijn om in dit, voor hen, nieuwe werkveld aan de slag te gaan. De terminologie, verschillende technieken, soorten bedrijven en processen, ze horen veel nieuwe en onbekende dingen. Om de onboarding van nieuwe medewerkers voor bedrijven te vergemakkelijken organiseert World Horti Center jaarlijks meerdere edities van IntoTuinbouw. Deze kennismakingscursus voor de tuinbouwsector is gericht op mensen die in de sector (gaan) werken, maar de sector nog niet zo goed kennen. Tijdens de cursus worden deelnemers in één week tijd volledig ondergedompeld in de wereld van de tuinbouw.

Wat kunnen deelnemers verwachten?
Gedurende vijf werkdagen gaat de groep iedere ochtend van start met theorielessen over verschillende onderwerpen als veredeling, tuinbouwtoekomst, energie, klimaatbeheersing, marketing, kassenbouw en ketenmanagement. In de middagen worden vervolgens toonaangevende bedrijven in de sector bezocht. Tijdens deze bezoeken zien de deelnemers de eerder behandelde theorie terug in de praktijk. Aan het eind van de week hebben de deelnemers een brede inkijk gekregen in de sector en veel nieuwe kennis opgedaan.

Praktische informatie
De cursus duurt een volledige werkweek en wordt dagelijks gegeven van 08.00 tot 17.00 uur. Kosten bedragen €1.950,- ex. BTW per deelnemer, dit bedrag is inclusief catering gedurende de week. Van 13 t/m 17 mei staat de eerste editie van dit jaar op de planning, begin oktober en eind november worden nog twee edities georganiseerd. Meer weten over de cursus of wil je jezelf aanmelden? Stuur dan een e-mail naar training@worldhorticenter.nl of kijk op worldhorticenter.nl.

 

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v