WERELDKAMPIOEN! WUR beste landbouwuniversiteit

21-08-2018    09:55   |    Goedemorgen

We zijn de beste van de wereld! Op de toonaangevende NTU Rankings is Wageningen University & Research bovenaan de lijst gekomen van beste landbouwuniversiteiten ter wereld.

Met een score van maar liefst 93,9 heeft de WUR een net wat hogere score dan de University of California in Davis, maar daarna valt een flink gat naar de University of Florida (US) en de University of Queensland (AUS). Jaarlijks publiceert de National Taiwan University een internationale ranglijst van achthonderd universiteiten, die onderscheiden worden in zes onderzoeksvelden en veertien onderwerpen. Het gaat daarbij om de productie en impact van wetenschappelijke publicaties, zowel op lange termijn als op korte termijn.

In het onderzoeksveld landbouw staat WUR al sinds 2012 op de eerste plaats. Ook op het gebied van milieu, economie en landbouwwetenschap heerst de universiteit in Wageningen. Als het gaat om de categorie plant- en dierwetenschappen blijft onze Nederlandse trots steken op de tweede plaats. Ook geen schande. 

Bekijk de ranking hier.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Ctgb: twee middelen toegelaten

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden beoordeelde onlangs drie gewasbeschermingsmiddelen op basis van een...