We gaan op zoek naar aardachtige planeten

19-04-2018    09:38   |    Goedemorgen

Vannacht vloog een Falcon9-raket de lucht in om planetenjager TESS te lanceren.

De satelliet TESS is met succes de ruimte in gebracht door een Falcon 9-raket. De komende twee weken zal TESS richting de maan vliegen, waarna de planetenjager rondjes om de aarde zal gaan vliegen. Elke 13,7 dagen een rondje. Het doel van TESS? De nieuwe aarde vinden.

De satelliet gaat de komende twee jaar 500.000 nabije sterren bestuderen. NASA hoopt daarbij zo'n 3000 exoplaneten te ontdekken, waarvan er waarschijnlijk zo'n 500 zo groot zijn als de aarde of iets groter. Met TESS wil NASA een voorselectie maken voor de James Webb-telescoop, die op z'n vroegst in 2020 wordt gelanceerd. Die opvolger van de Hubble-ruimtetelescoop zal de meest interessante planeten uit het TESS-project nader bestuderen. 

Exoplaneten waar leven mogelijk is, dat is altijd interessant en relevant onderzoek. Want waar leven is, is voedsel nodig. En waar voedsel nodig is, zijn kassen altijd een oplossing. Want geloof ons, zodra we als mensheid andere planeten gaan koloniseren, zal er altijd een tuinbouwexpert meegaan. En een kassenbouwer.

Bekijk de lancering hier.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Meet&Greet met Flora Ola bij FHS

Er is weer een Meet&Greet bij Flower Handling Services in Naaldwijk. Donderdag 24 januari 2019 kun je van 9 tot 13 uur kennismaken met het...

Chinese landbouwminister op bezoek

Qu Dongyu, de Chinese viceminister van het ministerie Landbouw en Plattelandsontwikkeling, was maandag voor een kort bezoek in Nederland. In...