'Voetbalfans geven miljoenen uit tijdens EK'

'Voetbalfans geven miljoenen uit tijdens EK'

Nederlandse voetballiefhebbers zijn van plan tientallen miljoen euro's uit te geven tijdens het aanstaande Europees kampioenschap voetbal. Niet alleen gaat er zo'n 45 miljoen naar allerlei Oranje-artikelen, ook leggen fans naar verwachting 60 miljoen in bij voetbalpools op kantoor of met vrienden. Dat meldt ING op basis van een onderzoek onder ruim duizend Nederlanders.

Voor het eerst in zeven jaar doet het Nederlands mannenelftal weer mee aan een groot toernooi. De eerste wedstrijd van Oranje is op zondag 13 juni. Maar wedstrijden kijken in de kroeg of op grote schermen op marktpleinen zit er dit jaar niet in vanwege de contactbeperkende maatregelen. Veel fans kijken daarom thuis vanaf de bank, aldus NU.nl.

Daardoor geven de voetballiefhebbers minder uit dan tijdens eerdere toernooien, verwacht ING. "Dit jaar zullen we noodgedwongen de wedstrijden van Oranje veelal thuis kijken. Daardoor kunnen de uitgaven aan fanartikelen, die voetbalfans anders in de kroeg zouden gebruiken, vrij bescheiden uitpakken", zegt ING-econoom Marten van Garderen.

Toch laten bedrijven zich niet afschrikken. Vooral supermarkten en bierbrouwers pakken weer uit met allerlei acties. Zo komt Heineken met zijn Holland Heineken Hemd, komen de collega's van Bavaria met een 'geluksbroekje' en bedacht Albert Heijn een actie waarbij fans Oranje-tatoeages op hun lichaam of kleding kunnen plakken.

Lees hier verder

Bron: NU.nl

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v