VMP4All sluit 100e aanvoerder aan

VMP4All sluit 100e aanvoerder aan

Deze week heeft VMP4All zijn 100ste aanvoerder aangesloten. VMP4ALL is een netwerk van VMP koppelingen waarbij aanvoerders (kwekers) en kopers(exporteurs) op een efficiënte manier onderling zaken kunnen doen, zonder tussenkomst van een derde partij. Ook al is VMP4ALL nog volop in ontwikkeling, toch wordt het netwerk al flink gebruikt door een aantal exporteurs.

Het VMP4ALL is een netwerk van VMP-koppelingen. Het is als een soort cloud waarin aanvoerders hun voorraad kunnen uploaden en real-time hun voorraad kunnen koppelen. Kopers kunnen eenvoudig filteren wat ze hieruit willen halen. Het voordeel van dit netwerk is dat kopers niet meerdere VMP-koppelingen meer nodig hebben, maar slechts 1.

Twee voordelen
"VMP4ALL levert de exporteurs twee belangrijke voordelen op. Ze kunnen veel gemakkelijker het aanbod filteren wat ze daadwerkelijk aan hun klanten willen tonen, en daarbij is er veel minder capaciteit nodig bij hun servers," aldus Michael Lakerveld, de ontwikkelaar van VMP4ALL.

Het idee voor de technologie achter het VMP4ALL netwerk komt van origine vanuit hoe transacties op de beurzen tot stand komen. Daar wordt ook gehandeld vanuit een netwerk, waarop vervolgens alle partijen zijn aangesloten. Met zelfde snelheid en zelfde toegang. Michael Lakerveld: "het mooie van het VMP4ALL-netwerk is dat de software van de kopers veel minder hoeft 'te werken' om de aanbodsregels binnen te halen, en up-to-date te houden. Het is meer real-time, en veel efficiënter dan hoe kopers op dit moment hun VMP-koppelingen beheren. Daarbij is het ook nog eens zeer gebruiksvriendelijk en werkt alles veel intuďtiever."

Toekomst
Michael verwacht dat er een grote stroom aanmeldingen gaat komen als er meer duidelijkheid komt over Floriday. Michael: "Vooral voor de directe handel is VMP4ALL een heus alternatief naast Floriday. Iets om best trots op te zijn!" Zoals een kweker op Facebook zegt over VMP4ALL: "een goed idee is zelden ingewikkeld.  Nu zal in de software erachter wel enig denkwerk zitten maar een deel is al in gebruik in de beurshandel. Over de techniek ben ik wel enthousiast."

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v