'Duurzaam telen moet wel ook rendabel kunnen'

23-05-2022    09:59   |    KAS Magazine

In de strategie van kwekerij Roots én coöperatie Growers United speelt duurzaamheid een belangrijke rol. “Onze familiebedrijven zijn per definitie gericht op de lange termijn en om in Nederland te kunnen blijven ondernemen moét je wel duurzamer produceren. Maar dat moet ook rendabel kunnen", geeft Energiemanager Jacco Besuijen aan in KAS Magazine.

"Het is mijn taak om met telers in gesprek te gaan over ontwikkelingen die gaande zijn op het gebied van energie. Soms sturen zij ons daarin op basis van de ontwikkelingen die zij zelf signaleren en vragen zij wat Growers United kan doen om hen daarbij te ondersteunen. Anderzijds geven wij als organisatie ook richting de ondernemers aan dat de productie wel duurzamer móet, omdat we alleen dan relevant blijven in de markt en er ook de komende decennia vruchtgroenten van Growers United in het supermarktschap liggen.”

Marcel van der Knaap van Roots wijst daarbij ook op de rol van de overheid. “Ze willen dat we op termijn allemaal van het gas afgaan. Dat kun je wel bedenken, maar uitvoeren is een tweede. Bij alle mogelijkheden die voorbij komen moet je jezelf dus afvragen of je aan boord springt of dat je de boot voorbij laat varen. Growers United probeert ondernemers te stimuleren om mee te gaan, maar die keuze blijft uiteindelijk toch aan de teler zelf.”

Lees hier het hele artikel


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws