Uitdaging behoud A.C. Hartman is groot

14-03-2019    09:43   |    Goedemorgen

Er wordt met man en macht gewerkt om het mooie Friese bedrijf A.C. Hartman in leven te houden. In een groot verslag in het Friesch Dagblad worden de belanghebbende geïnterviewd over de nijpende situatie.

'Iedere dag is er weer één op dit moment. De focus ligt op teelt, personeel en omzet. Andere zaken en vorderingen staan in de wacht', aldus interim-bestuurder Kenaad Tawarie in het Friesche Dagblad, die namens Belgische eigenaar The Fruit Farm Group de boel moest rechttrekken. 'Maar ondanks dat weet ik niet of ik de salarissen straks nog kan betalen en of dit bedrijf er over twee weken nog is.'

Bij A.C. Hartman zijn eind vorig jaar 24 van de 110 medewerkers vertrokken. 33 andere werknemers leverden uren in. Sinds The Fruit Farm Group de leverancier van de Albert Heijn in 2017 overnam, wordt de eigenaar al geplaagd door financiële malaise. Ook nu moeten er miljoenen bijgelegd worden, is er ruzie met de weduwe van de oud-oprichter Wim Hartman en moest er snel geschakeld worden om te voorkomen dat energieleverancier Powerhouse een faillissementsaanvraag zou doen.

Lees meer in het Friesch Dagblad


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Meer gas uit Noorwegen

Noorwegen gaat meer gas aan Europa leveren om de forse stijging van de energieprijzen te keren. Het Noorse...

Instagram: IJskoude kas?

KG Greenhouses is momenteel bezig met een project in IJsland. Daar bouwt het bedrijf een kas van 3.500 m2....