Tot 8% meer groeilicht dankzij Luxous H2no

14-06-2021    10:31   |    Goedemorgen

Het zit 'm soms in kleine dingen die een groot effect hebben, de snel over het hoofd geziene details. Zo kunnen minuscule condensdruppels op klimaatschermen zorgen voor wel 8% lichtverlies. De vernieuwde H2no-technologie van Svensson zorgt ervoor dat condensatie plaatsvindt als een waterfilm in plaats van druppels en voorkomt hiermee dit lichtverlies.

H2no is een innovatieve technologie die is toegevoegd aan het premium Luxous 1147 FR klimaatscherm. Tijdens de ontwikkeling is gewaarborgd dat Luxous 1147 H2no FR net zoveel energie bespaart en net zo’n hoge lichttransmissie heeft (in droge toestand) als de Luxous 1147 FR zonder de H2no technologie.
Doordat de condensdruppels als een waterfilm uitvloeien over het klimaatscherm wordt er tot 8% lichtwinst behaald. Dit is ideaal als er relatief veel, ook overdag, wordt geschermd, er zijn dan meer schermuren mogelijk wat voor meer energiebesparing zorgt. Bovenal zorgt Luxous H2no ervoor dat meer daglicht het gewas bereikt wat voor een betere kwaliteit en productie zorgt.

Consiously growing together
"Het is onze ambitie om, naast het werken met de juiste grondstoffen, ook de grondstoffen efficiënter te gebruiken. Dat betekent ook het ontwikkelen van producten met een lange levenscyclus en die bijdragen aan het besparen van energie. We weten dat succes niet in één dag wordt bereikt, en verandering evenmin. Maar we zijn er sterk van overtuigd dat nauw samenwerken de sleutel is tot het creëren van een duurzame samenleving, met de juiste balans tussen economische groei, positieve sociale impact en de bescherming van de natuur. Zodat we samen zowel de glastuinbouw als de wereld in het algemeen zo duurzaam mogelijk kunnen maken voor de volgende generatie", aldus Svensson.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws