Toolkit om de economie van zaad te begrijpen

17-05-2018    08:11   |    Goedemorgen

De Organic Seed Alliance (OSA) in de Verenigde Staten heeft een online toolkit gebouwd om telers te helpen met de productie van organisch zaad.

Het doel van de toolkit is dat telers de productie van organisch zaad kunnen opschalen, hun winst kunnen vergroten en bouwen aan de landelijke voorraad organisch zaad. Zaadproducenten vinden in de toolkit tools en voorbeelden uit de praktijk over contracten, budget, voorraadmanagement en telen.

Organisch voedsel is hip in de Verenigde Staten en de omzet blijft groeien, alleen de voorraad organisch zaad voldoet niet aan de vraag van de telers en boeren. OSA heeft de toolkit gepubliceerd om dit probleem te verhelpen. Het zal de telers helpen om de financiële risico's in het produceren van organisch zaad te verkleinen. Met name op het vlak van administratie en begroting hebben telers hulp nodig.

In de toolkit zullen ook webinars te vinden zijn van de 9e Organic Seed Growers Conference in Corvallis, Oregon van afgelopen februari. 

Bekijk de toolkit hier.

(foto: OSA)


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Meet&Greet met Flora Ola bij FHS

Er is weer een Meet&Greet bij Flower Handling Services in Naaldwijk. Donderdag 24 januari 2019 kun je van 9 tot 13 uur kennismaken met het...

Chinese landbouwminister op bezoek

Qu Dongyu, de Chinese viceminister van het ministerie Landbouw en Plattelandsontwikkeling, was maandag voor een kort bezoek in Nederland. In...