SmartFlo bij Hoogeveen Plants

15-07-2020    10:05   |    Goedemorgen

Hoogeveen Plants uit Hazerswoude-Dorp heeft besloten op één van haar locaties het SmartFlo-systeem te introduceren. Het SmartFlo-systeem zal worden gebruikt voor het plaatsen van gepotte en geïmporteerde planten in de kas en om afleverklare planten naar voren te transporteren of klaar te zetten. Het systeem is ontworpen om flexibel te kunnen werken met zo min mogelijk arbeid.

Het SmartFlo-systeem bestaat uit twee hoofdbanden langs de gevel, en in iedere kap een band. Een aantal van deze kapbanden zijn voorzien van een SmartFlo Extension om op eenvoudige wijze het betonpad over te steken. In diverse kappen kan tegelijk worden gewerkt om de hoogst haalbare capaciteit te halen. Daarnaast is het systeem voorbereid om in de toekomst aan te sluiten op bestaande mobiele banden, tafelsysteem, neerzetrobots en etiketteermachine.

Hoogeveen Plants kweekt al meer dan 30 jaar tuinplanten als klimplanten, fruitplanten, bamboe, grassen, varens en Helleborus. Hun klanten bestaan uit tuincentra, bouwmarkten en supermarkten. Hun groothandelspartners bedienen deze retailkanalen door geheel Europa en Rusland. Hoogeveen Plants biedt op haar beurt een jaarrond gesegmenteerd productprogramma. In totaal heeft Hoogeveen Plants zo’n 30 hectare tot haar beschikking verdeeld over 11 productielocaties. Elke locatie is verantwoordelijk voor een vaste productgroep met een enthousiast team dat vol passie met de producten bezig is. Uniek aan Hoogeveen Plants is dat de verschillende productielocaties elk hun eigen karakter hebben weten te behouden. Hierdoor is de hechte en collegiale sfeer van 30 jaar geleden nog altijd aanwezig.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws