Scholieren maken kennis met veelzijdige sierteelt

Scholieren maken kennis met veelzijdige sierteelt

De eerste deelname aan Veen en Amstelland On Stage 2021 is een feit voor Dutch Flower Group. Op 1 juni jl. werden de leerlingen Max, Thomas en Rik ontvangen op het bedrijf in De Kwakel. Zij liepen de ochtend mee en hebben kennis gemaakt met de beroepen Logistiek Medewerker, Accountmanagement of ICT Support Engineer. Zomaar een greep uit het enorme aanbod aan functies binnen de DFG-bedrijven.

Gestart werd bij DFG op de kleurrijke marketingafdeling, waar Brit Fopma (Communicatie Manager) de scholieren in vogelvlucht uitlegde wat DFG zoal doet gedurende een doorsnee werkdag. Feiten zoals de 10 miljoen boeketten, 75 miljoen stelen bloemen en 10 miljoen planten die iedere week hun weg, via de DFG-bedrijven, naar de consument vinden, spraken wel tot de verbeelding. De rondleiding die hierop volgde plaatste alles meteen in de juiste context. Het meelopen met de experts bij OZ-Hami (De Kwakel) en DFG ICT was erg leerzaam. De leerlingen zijn met een volle rugzak aan kennis weer vertrokken naar de volgende stage.

"Ontzettend leuk om hieraan mee te kunnen doen! Het is erg belangrijk dat leerlingen tijdig kennis maken met verschillende beroepen en sectoren. Het is dé kans om onze mooie sierteeltsector bij de leerlingen onder de aandacht te brengen. We moeten nodig het oubollige image afstoffen, want deze sector is juist heel ver en vooruitstrevend op allerlei vlakken. Dat willen we de leerlingen graag zelf laten ervaren en ik durf te zeggen dat dit goed is gelukt!", aldus een enthousiaste Fopma.

"Binnen DFG bieden we studenten de mogelijkheid om stage te lopen, ook zoeken we regelmatig vakantiekrachten en bieden we leuke bijbanen. Benieuwd naar wat we voor jou te bieden hebben? Kijk dan snel op https://dfg.nl/nl/werken-bij/vacatures/"

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v