Samenwerking tussen potplantenkwekers

Samenwerking tussen potplantenkwekers

Plantanious in Kwintsheul en Persoon Potplanten in De Lier gaan vanaf 1 januari 2021 een intensieve samenwerking aan. Die moet uiteindelijk leiden tot een volledige samenwerking per 1 januari 2022. Het jaar 2021 wordt gebruikt om beide bedrijven zo veel mogelijk te vervlechten, zodat het nieuwe bedrijf vanuit zijn wortels doorgroeit.

Bekijk hier een fraaie animatievideo over de samenwerking

De twee bedrijven bedienen voor een belangrijk deel dezelfde klantengroep. Het bijzondere aan deze samenwerking is dat het om twee verwante familiebedrijven gaat (neven en ooms), die vanuit hun afzonderlijke sterke roots samen willen doorgroeien. Het doel van de samenwerking is een versterking van beide bedrijven op zowel teelt-technisch als commercieel gebied. En dat versterkt op zijn beurt weer de continuďteit, zowel bij het bedrijf zelf als bij onze klanten.

Plantanious is producent van een breed assortiment bijzondere kamerplanten en bloeiende seizoensproducten. De broers Joost en Freek Jansen hebben het bedrijf de afgelopen jaren goed kunnen uitbreiden. Plantanious is sterk gericht op een kwaliteitsproduct en heeft forse stappen gemaakt op het gebied van duurzaamheid. Het bedrijf meet 45.000 m˛ glas.

Persoon Potplanten (lid van Decorum) produceert ook een breed assortiment groene kamerplanten en is specialist in het kweken van Monstera. Aad en John Persoon hebben de afgelopen decennia hun bedrijf aan de bovenkant van de markt weten te positioneren. Persoon Potplanten beschikt in totaal over 47.000 m˛ glas.

Bekijk hier een fraaie animatievideo over de samenwerking

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v