Remmert Keizer: 'Op weg naar een sterke sector'

14-03-2018    09:15   |    Goedemorgen

Remmert Keizer is tijdens de verkiezingen in maart lijsttrekker voor GemeenteBelang Westland. Op Goedemorgen vertelt hij in een korte serie wat zijn partij en hijzelf voor de gemeente Westland, haar inwoners en de tuinbouw willen betekenen.

Het Westland is hét centrum van de glastuinbouw in de wereld. Dat toont het Westland al jaren aan. Ook de afgelopen vier jaar heeft GemeenteBelang Westland het nodige bereikt voor een sterke sector met voldoende ruimte voor innoverende bedrijven, geeft Remmert Keizer aan. “Al bereik je dat natuurlijk nooit alleen”, zegt de lijsttrekker. “Het is werk waar de hele coalitie en de raad bij betrokken zijn. Met elkaar zijn we het gesprek aangegaan over de herstructurering van de glastuinbouw. Een werkgroep vanuit de raad ging aan de slag om ervoor te zorgen dat we een krachtig gebied blijven. Een van de onderwerpen in deze werkgroep was het beëindigen van de strijdigheden.”
 
De grond in het glastuinbouwgebied is bedoeld voor glastuinbouwbedrijven. Als grond anders wordt gebruikt, is dat in strijd met het bestemmingsplan. De gemeente zal die strijdigheid in eerste instantie in overleg met de eigenaar proberen op te lossen. Lukt dat niet, dan kan de gemeente handhavend optreden. “Wat je toen zag, is dat de gemeente ineens heel strikt ging handhaven. Zo moest een bloementuintje van 12 m2 plotseling verdwijnen. Maar dáár bereik je niets mee. Pak de grote zaken aan, dan doe je iets aan de ontwikkeling van de glastuinbouw.”


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws