Positiebepalingssysteem CoRanger gelanceerd

Positiebepalingssysteem CoRanger gelanceerd

Specialist op het gebied van technologische tuinbouwoplossingen Ridder introduceert een nieuw innovatief systeem om processen in de kas met positiebepaling inzichtelijk te maken en daarmee efficiënter en nauwkeuriger plaats te laten vinden. Ridder CoRanger is een uniek gepatenteerd systeem dat de posities van planten, personen en objecten in de kas tot op 10cm nauwkeurig kan lokaliseren. "Met CoRanger tillen we precisietuinbouw naar een hoger niveau."

Ridder CoRanger speelt in op de toenemende behoefte van tuinbouwbedrijven om de teelt en processen tot in detail te monitoren en fine-tunen. Net als in de akkerbouw, waar boeren handig en veelvuldig gebruik maken van positioneringssystemen, is ook in de kas een belangrijke rol weggelegd voor locatie-specifieke data & informatie. Met het Ridder CoRanger systeem is het nu mogelijk om ook binnen de uitdagende omstandigheden in een kas, een schat aan informatie over de efficiëntie van bedrijfsprocessen te ontsluiten.

Ridder CoRanger werkt op basis van een gepatenteerde technologie die middels beacons en tags binnen de kas en de verpakkingshal een zeer nauwkeurige positiebepaling kan leveren voor logistieke systemen, gewassen, drones, scout-oplossingen, sensoren of zelfs plukrobots en dataplatforms. Het afgelopen jaar is het CoRanger systeem uitgebreid getest en verder ontwikkeld voor de volautomatische oogst- en arbeidsregistratie in de nieuwe kas van Duijvestijn Tomaten. Met CoRanger gaat er hierdoor geen tijd meer verloren aan het invoeren en nakijken van oogst- en productiedata. Alle registraties vindt foutloos, nauwkeurig, volautomatisch en veilig op de achtergrond plaats. Dit bespaart veel tijd en arbeid.bespaart veel tijd en arbeid.

Joep van den Bosch, Chief Innovation Officer bij Ridder onderschrijft het belang van deze baanbrekende nieuwe technologie. "Telers moeten steeds meer met minder. Doormiddel van positiebepaling in de kas kan er veel nauwkeuriger gekeken worden naar de efficiëntie van de diverse processen in de kas. Naast hoeveel of wanneer, weet je met CoRanger ook precies waar je verbetering aan kan brengen. Denk bijvoorbeeld aan het monitoren van arbeid of het bestrijden van ziekten en plagen. Met Ridder CoRanger bieden we een unieke standaard om middels extreem nauwkeurige real-time positiebepaling precisietuinbouw naar een hoger niveau te tillen.

Ridder introduceert CoRanger als een nieuwe standaard voor positiebepaling binnen tuinbouwkassen. Ridder zal naast haar eigen slimme oplossingen de techniek ook beschikbaar maken voor ontwikkelaars van andere aan precisie tuinbouw gerelateerde oplossingen. "Ridder CoRanger biedt de tuinbouwsector de meest nauwkeurige en betrouwbare oplossing om planten, personen en objecten tot op 10 cm nauwkeurig te lokaliseren. We zullen ons inzetten om deze techniek zo breed mogelijk beschikbaar te maken voor andere aanbieders van slimme oplossingen in onze sector."

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v