Plantalyzer rijp voor praktijk

Plantalyzer rijp voor praktijk

THEMA INTERN TRANSPORT - Berg Hortimotive Group, bestaande uit Berg Hortimotive en HortiKey, heeft onlangs de eerste serie Plantalyzer oogstprognose-robots voor tomaten overgedragen aan Royal Brinkman.

De robot rijdt autonoom door de kas en maakt gericht foto's van de tomaten. Vision software en algoritmen beoordelen de vruchten op rijpheid en vertalen de beelden in een betrouwbare en nauwkeurige oogstprognose. "We zijn enorm trots op het resultaat van de samenwerking", reageert directielid Ramon Verdel van Royal Brinkman. "Hier zitten telers echt op te wachten."

De overdracht vormt het voorlopige sluitstuk van vier jaar ontwikkelingswerk door Berg Hortimotive (mechanisatie) en HortiKey (digitalisering), met inbreng van Wageningen University & Research (fenotyperingsoftware), LetsGrow.com (prognosticering) en Prominent/Roots Growers (beproeving).

"In 2018 presenteerden we het eerste prototype en er is de afgelopen twee jaar hard gewerkt om de functionaliteit en betrouwbaarheid van het concept naar het niveau te tillen dat telers verlangen", licht General Manager Andreas Hofland van HortiKey toe. "Het commitment van telersvereniging Prominent en kwekerij Roots Growers was in dit verband van onschatbare waarde".

Lees hier meer over de Plantalyzer

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v