Piet Vijverberg zet LED boven Phalaenopsis aan

07-10-2019    11:03   |    Goedemorgen

Bij Piet Vijverberg zit innovatie in de genen. Het bedrijf dat Phalaenopsis en Dracaena van de hoogste kwaliteit teelt, is altijd op zoek naar nieuwe manieren om door middel van technologie de kwaliteit nog verder te verbeteren. Een volgende grote stap is nu gezet, afgelopen week is de LED verlichting boven de Phalaenopsis planten aangezet. Hiermee kan het bedrijf zo’n 60% meer licht inzetten bovenop het reguliere groeilicht én dat biedt veel voordelen.

Eerste Phalaenopsis kweker met LED op grote schaal
Het bedrijf is hiermee de eerste Phalaenopsis kweker die LED verlichting op zo een grote schaal inzet. Het uitgangspunt hierbij is heel helder; de wens om jaarrond dezelfde consistente top kwaliteit te kunnen bieden aan haar klanten.

Voordelen; verhogen kwaliteit, betrouwbaarheid en meer

De aanvulling van deze LED verlichting heeft als voordeel dat er in de winter hetzelfde lichtniveau als in de zomer behaald kan worden, wat zorgt voor een betere kwaliteit van de plant. Bovendien kan er nu ook in de zomer bijgestuurd worden met meer licht op donkere dagen. Het LED-licht is efficiënter dan het normale groeilicht. Het heeft nauwelijks stralingswarmte waardoor het klimaat in de kas optimaal is. Het gewas heeft de extra warmte in die teeltfase niet nodig. Door LED-verlichting kan het aantal licht-uren worden opgeschroefd, zonder dat het klimaat in de kas verandert. De combinatie van SON-T licht en LED licht geeft meer mogelijkheden in het sturen van de teelt, waardoor het bedrijf in staat is planmatiger en nog betrouwbaarder af te leveren. Met LED verlichting kun je ook sneller schakelen, doordat het heel snel reageert. Het productieproces loopt flexibeler doordat het beter stuurbaar is. Daarnaast is het ook nog eens een mooie aanvulling op het duurzame werken, dat het bedrijf ook zeer belangrijk acht. Er wordt aanzienlijk minder stroom verbruikt.

Over Piet Vijverberg
Piet Vijverberg werkt samen met Stolze, die de LED verlichting realiseerde. Over die samenwerking zijn ze zeer tevreden. “Stolze helpt ons middels deze LED verlichting een topspeler in het topsegment te blijven. Een positie die voor ons grote waarde heeft” aldus Sander Vijverberg van kwekerij Piet Vijverberg. Niels van den Ende, commercieel technisch adviseur bij Stolze onderschrijft deze samenwerking.

Kwekerij Piet Vijverberg is de specialist op het gebied van Phalaenopsis en Dracaena. Door voortdurende innovatie, vooruitstrevende teelttechnieken en een goed en professioneel georganiseerde organisatie worden er planten van hoge kwaliteit geproduceerd en in de markt gezet. Dit niveau wordt onderstreept door het kwaliteitsmerk ‘Star Quality… By5’. Een van de diverse merken en collecties die door Piet Vijverberg worden gevoerd.

Meer informatie op www.pietvijverberg.nl .


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Hiep Hiep Hoera!

Het is feest! Aad Tijsen, uitgever van Holland Hortimedia (Goedemorgen, Hortibiz, Tuinbouwmarktplaats), mag...

Instagram: Open dag Lugt

Bij Lugt Lisianthus vond een open dag plaats en die werd druk bezocht, zo laat PDI Screens via Instagram...

Video: Westflex

Tijdens HortiContact 2020 ging het videoteam van Goedemorgen op bezoek bij verschillende bedrijven om hen te...

Video: Phormium 24-02-2020    10:12
Audio: Van Oosten over Human Capital-akkoord 24-02-2020    10:07
Greenport WH zoekt 'Next Generation Entrepeneurs' 24-02-2020    10:03
'Twee keer zoveel verspilling' 24-02-2020    09:57
Uitbreiding voor Decorum 24-02-2020    09:41
Instagram: Werken is een feest 24-02-2020    09:38
Video: Aero Farms 24-02-2020    09:36
Hoe zinvol is klagen op werk? 24-02-2020    09:33
Argentinië verder in crisis 24-02-2020    09:31
Vier de lente bij Plantion 24-02-2020    09:28
  Ga naar het nieuwsarchief