Toptuinders brainstormen met Hortilux over groeilicht

27-06-2019    20:08   |    Goedemorgen

Veel Nederlandse tuinders zijn al generaties lang succesvol. En ze willen voorop blíjven lopen binnen een continu innoverende branche. Onlangs kwam daarom ‘De altijd lente tomatenclub’ bij elkaar bij Hortilux in Monster.

Deze club bestaat uit enkele van de grootste en meest vooraanstaande telers van ons land, waaronder Lans Westland, Schenkeveld Tomaten, Agro Care, CombiVliet en Looye Kwekers.Onder het genot van een broodje en uitstekende koffie werden nieuwe inzichten gedeeld op het gebied van hybride groeibelichting (een combinatie van LED en HPS). Hortilux-accountmanager André Flinterman, Sander Hogewoning van Plant Lighting en Consultant grow light performance Stéphane André van Hortilux gaven presentaties op dit vlak, wat resulteerde in een zeer waardevolle bijeenkomst.
 
Kennis delen over groeilicht
Als teler wilt u uw groeilicht zo efficiënt mogelijk inzetten en het maximale rendement uit uw installatie halen. Dat vergt echter wel de nodige kennis. De Consultants grow light performance van Hortilux helpen telers hierbij. Daarnaast ondersteunen zij ondernemers bij het gebruik van HortiSense. Dit is het digitale platform van Hortilux, gericht op het vergroten van de efficiency, bedrijfszekerheid en doelgerichtheid van de groeilichtinstallatie. Op deze manier helpt HortiSense telers om méér uit hun installatie en gewas te halen en het rendement per vierkante meter te optimaliseren. “HortiSense bevat tal van data om je groeilichtinstallatie te monitoren”, vertelt Stéphane André, Consultant grow light performance. “Cruciaal is hierbij wel dat je de data op de juiste manier interpreteert, en ook kijkt naar trends en ontwikkelingen over een langere periode. Daarin ondersteunen wij; we kijken samen met telers wat er beter kan. Hier stemt de ondernemer vervolgens zijn teeltbeslissingen op af. Kortom: wij kunnen het rendement van de groeilichtinstallatie, en daarmee de teelt en bedrijfsvoering van de klant, naar een hoger niveau brengen."


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws