'Permanente voorzieningen voor percolatiewater'

'Permanente voorzieningen voor percolatiewater'

De concentratiegebieden met glastuinbouw in het beheersgebied van Waterschap Zuiderzeeland verschillen nogal van karakter. Volgens toezichthouder Daniël Corstanje werkt dat door in de aanpak van knelpunten waterkwaliteit. Nu de eerste fase in Noordoostpolder (Luttelgeest/Ens) is afgesloten, richt de aandacht zich ook op Almere. Daar wordt ook de gebiedsgerichte aanpak uitgerold.

Het concentratiegebied Almere omvat zo'n 80 ha glastuinbouw met overwegend kleine en middelgrote sierteeltbedrijven. Er worden van oorsprong relatief veel bloemen geteeld in de grond. In de Noordoostpolder ligt het accent op de grootschalige teelt van vruchtgroenten op substraat. Er is ook meer dynamiek in de bedrijfs- en gebiedsontwikkeling, getuige de berichten over bedrijfsuitbreiding en een nieuw initiatief voor het ontginnen van aardwarmte.

"In Almere neemt het aantal glastuinbouwbedrijven langzaam af", aldus Daniël Corstanje, toezichthouder bij Waterschap Zuiderzeeland. "Sommige kassen fungeren als caravanstalling, andere staan te koop of zijn bij gebrek aan bedrijfsopvolging overgenomen door buurbedrijven. Een initiatief voor collectieve waterzuivering vindt geen doorgang, zodat de resterende ondernemers alsnog op zoek moesten naar individuele oplossingen."

Lees hier verder

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v