'Oplossing medicinale wietteelt eigen gebruik'

02-12-2019    10:45   |    WOS

Burgemeester Bouke Arends van Westland zou graag zien dat er een oplossing wordt gezocht voor kleinschalige medicinale wietteelt voor eigen gebruik, zo meldt de WOS. Dit schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer. Patiënten die hun eigen wiet telen, kunnen nu nog problemen krijgen met justitie.

Eerder al kreeg de Tweede Kamer een brief van de Overijsselse gemeente Zwartewaterland, waarin de problematiek werd aangekaart. Arends onderschrijft dit. Hij vindt dat er wel moet worden opgetreden tegen grootschalige cannabisteelt voor recreatief gebruik, maar dat handhaven bij kleinschalig gebruik wat overdreven is.

Cannabisolie is verkrijgbaar bij de apotheek, maar wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Hierdoor kan het gebruik van de olie vaak flink in de kosten lopen. Daarom zijn sommige patiënten volgens de burgemeester "noodgedwongen overgegaan op thuis telen."

Arends roept de Tweede Kamer namens de gemeente Westland op om in overleg te gaan met alle betrokkenen, zo ook de farmaceutische industrie en de zorgverzekeraars. "Om met spoed tot een oplossing voor deze problematiek te komen."


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Opmerkelijk: kas op dak

Het vak van kassenbouwer is een serieus vak dat veel aandacht vraagt. Het gaat immers niet om kleine bouwsels....

The Condor has landed!

De dagen worden korter en de nachten koeler, de felle kleuren van de zomer maken plaats voor warme...