Oekraïne krijgt hulp bij kwekersrechtsysteem

14-05-2021    09:12   |    AgriHolland

Op dinsdagmiddag 18 mei is de kick-off van het Europese Twinning project Oekraïne. De Europese Unie financiert het project en het is een samenwerking tussen Letland, Polen en Nederland. Naktuinbouw is er ook bij betrokken om te helpen bij het versterken van het kwekersrechtsysteem in de Oekraïne.

Twinning is een instrument van de Europese Unie. Landen van de Europese Unie wisselen in projecten kennis uit met kandidaat-lidstaten en buurlanden van de Unie. Op deze manier brengt Twinning de deskundigheid van de overheden in deze landen samen.

Het project waarbij Naktuinbouw is betrokken is opgezet om de Oekraïense overheid te helpen met het harmoniseren van de nationale fytosanitaire wetgeving wat betreft controle op genetisch gemodificeerde organismen, het beschermen van plantenrassen met kwekersrecht en bij de certificering van de productie van zaden en zaailingen. Naktuinbouw helpt vooral met het versterken van het kwekersrechtsysteem in de Oekraïne.

Het project duurt twee jaar. Omdat in de eerste periode van het project de contactmomenten nog online zijn, is besloten als eerste de aandacht te richten op de fytosanitaire wet- en regelgeving in de Oekraïne.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws