Nieuw: kasaandrijving installeren met smartphone

Nieuw: kasaandrijving installeren met smartphone

Met SmartDrive introduceert Ridder een nieuwe generatie slimme aandrijfsystemen die zorgen voor meer gebruiksgemak en een nóg nauwkeurigere aansturing van het kasklimaat. "SmartDrive is een revolutionaire ontwikkeling voor zowel kassenbouwers, installateurs als telers."

Ridder SmartDrives vereenvoudigden én versnellen het arbeids- en tijdsintensieve installatieproces van lucht- en schermmotoren in de kasconstructie. Elke individuele Ridder SmartDrive beschikt over een geďntegreerde digitale positieterugmelder waarmee de standen van de ramen of schermen nog preciezer kunnen worden bepaald. Dit is een groot voordeel voor de klimaatcomputer; deze beschikt hierdoor over meer nauwkeurige informatie om de gewenste scherm- of ventilatiepositie en dus uiteindelijk het meest ideale kasklimaat te bereiken. Naast de geďntegreerde positieterugmelding beschikt de SmartDrive ook over intelligente digitale functionaliteiten die de aandrijving in staat stelt om de belasting en het gebruik van de motoren te monitoren, wat het onderhoud en de levensduur van de installatie ten goede komt.

Installatietijd met 75% gereduceerd
Ook voor de kassenbouwer, scherminstallateur en elektrisch-installateur biedt de Ridder SmartDrive veel toegevoegde waarde. Zo is beschikt elke SmartDrive over een gepatenteerde digitale eindschakelaar in de motorreductoren, wat de installatie drastisch vereenvoudigt.  De SmartDrive begeleidt de kassenbouwer of installateur in enkele minuten door het installatieproces via een intuďtieve bediening mét LCD-scherm. Deze eenvoudige handeling vervangt de analoge en mechanische instelling van de start- en eindpositie van de motoren, een proces wat normaliter veel tijd kost en door minimaal twee personen uitgevoerd dient te worden. Met de SmartDrive is dit verleden tijd en kan de start- en eindpositie van slechts 1 aandrijving via de digitale bediening ingesteld worden. De instelling kan vervolgens eenvoudig via een Bluetooth verbinding met een smartphone app naar de andere motoren overgedragen worden. Dit eenvoudige proces reduceert de installatietijd per hectare kas met minimaal 75%.

Revolutionaire ontwikkeling
"SmartDrive is een revolutionaire ontwikkeling voor zowel kassenbouwers, installateurs als telers", aldus Joep van den Bosch, Chief Innovation Officer bij Ridder. "Een belangrijk onderdeel van de kasinrichting beschikt over meer intelligentie en kan nog beter worden ingezet voor de realisatie van het ideale groeiklimaat.  Het is een belangrijke voorwaartse stap richting de totstandkoming van de volledig intelligente teeltomgeving."
Brigitte Nugteren, Managing Director Drive Systems bij Ridder is trots op de introductie van SmartDrive. "We hebben veel geďnvesteerd in het analyseren en onderzoeken van de ontwikkelingen in onze markt en bij afnemers en partners. Technologische ontwikkelingen op het gebied van digitalisering en het toepassen van slimme innovaties bieden veel kansen om onze aandrijfsystemen nog beter af te stemmen op de wensen van onze klanten. De SmartDrive is hiervan het ultieme bewijs: we bieden een slim systeem dat enerzijds het installatiegemak en gebruik aanzienlijk verbetert en anderzijds perfect aansluit op de ontwikkelingen rondom het data-gedreven telen en de toekomst van de tuinbouw.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v