Nederlander laat geld rollen

Nederlander laat geld rollen

De Nederlandse consument gaf in mei 8,8 procent meer uit dan in dezelfde maand een jaar eerder. Aan vrijwel alles werd meer uitgegeven, meldt statistiekbureau CBS donderdag. Een belangrijke oorzaak daarvan zijn de versoepelingen van de coronarestricties, aldus NU.nl.

In mei gaven consumenten maar liefst 19,5 procent meer uit aan wat het CBS "duurzame goederen" noemt. Dan gaat het om onder andere kleding, schoenen en personenauto's. Aan gas, stroom en autobrandstoffen is 10,9 procent meer uitgegeven.

De stijging op het gebied van eten en drinken was beperkt: slechts 0,5 procent. Een verklaring geeft het CBS niet, maar het lijkt voor de hand liggend dat het komt doordat de omzet bij supermarkten en speciaalzaken vorig jaar al op een hoog niveau lag. Bij veel andere winkels werd vorig jaar juist beduidend minder verkocht.

Nederlanders gaven niet alleen meer uit aan goederen, maar ook aan diensten, met een plus van 6,8 procent. Het gaat hierbij om onder meer een bezoek aan de kapper, een restaurant, een voetbalwedstrijd, een pretpark en het afsluiten van een telefoonabonnement.

De online verkopen stegen ook, met 16 procent.

Bron: NU.nl

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v