Noordpolder Delfgauw onder verscherpte controle

28-08-2019    10:13   |    AgriHolland

In de maand augustus heeft het Hoogheemraadschap van Delfland in het water van de Noordpolder van Delfgauw, gemeente Pijnacker-Nootdorp, forse overschrijdingen vastgesteld van stikstof, fosfaat en gewasbeschermingsmiddelen.

Alle glastuinbouwondernemers in deze polder hebben hierover een brief ontvangen van Glastuinbouw Nederland. het Hoogheemraadschap van Delfland gaat de polder weer extra scherp in de gaten houden.

De waterstromen in de Noordpolder zijn in 2018 helemaal doorgelicht in het project Gebiedsgerichte Aanpak. Daarbij zijn alle knelpunten in kaart gebracht en besproken met de glastuinbouwondernemers. Die hebben dat jaar de tijd gekregen om deze op te lossen. De polder zit nu in de nazorgfase.

Hoogheemraad Marcel Belt: "Dat is dus een intensief traject dat wij hebben doorlopen. Lozingen en lekkages uit de kassen zijn slecht voor de waternatuur, hebben invloed op onze zwemwateren en brengen kortom schade toe aan de leefomgeving. Daarom steken wij veel tijd, geld en energie in de gebiedsgerichte aanpak. Dat nu bij controles in deze polder toch weer zulke waardes worden gemeten, is echt verontrustend."

"In 2021 moet de waterkwaliteit in de glastuinbouwgebieden helemaal op orde zijn. Dat wil zeggen helemaal geen lozingen én geen lekkages meer. De glastuinbouw is zo’n innovatieve branche. Die moet dat toch kunnen: , aldus Belt.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Meer gas uit Noorwegen

Noorwegen gaat meer gas aan Europa leveren om de forse stijging van de energieprijzen te keren. Het Noorse...

Instagram: IJskoude kas?

KG Greenhouses is momenteel bezig met een project in IJsland. Daar bouwt het bedrijf een kas van 3.500 m2....