Brand op aardbeienperceel

02-07-2018    09:37   |    Goedemorgen

Op een aardbeienveld aan de Booldersdijk in het Limburgse Nederweert heeft zaterdagmiddag een grote brand gewoed. De brand lijkt te zijn ontstaan door de droogte, zo meldt de regionale nieuwssite 1Limburg. Op het aardbeienveld van de familie Van Tulden zouden hooibalen hebben gelegen. Dat hooi was kurkdroog en is hoogstwaarschijnlijk gaan branden, geeft de brandweer aan.

Op de Facebook-pagina van haar boerderijwinkel laat de familie Van Tulden weten ‘veel geluk’ te hebben gehad. “Er stonden namelijk geen aardbeien op het veld, er hingen geen druppelslangen met stekers naar beneden en er zijn geen gebouwen getroffen.”

Volgens de familie klopt het niet dat er hooibalen tussen de stellingen lagen. 

De brand dreigde over te slaan naar een nabijgelegen bosgebied, maar dat wist de brandweer te voorkomen. Eén persoon raakte oververhit tijdens het blussen en moest worden behandeld door ambulancepersoneel. “Al met al hebben we ontzettend veel geluk gehad en is er geen schade”, schrijft de familie Van Tulden. “We zijn allemaal hevig geschrokken, maar blij dat iedereen het er veilig vanaf heeft gebracht. Morgen is het Aardbeienvrouwtje gewoon geopend met dagverse aardbeien!”

Foto's van de brand hier.


Reacties (1)

Aad Verduijn at 07.02.2019

Hoi Marcel,

Van harte gefeliciteerd met je nieuwe uitdaging.

GEWELDIG !!!

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Tegenspraak op het werk

Niemand vindt het leuk om te horen wat er fout gaat. En zeker niet als je leidinggevende bent. Maar wie niet...

Instagram: Punki Lune

Joyce Lansbergen toont op Instagram vol trots de Punki Lune. De gerbera maakt deel uit van het nieuwe...