Kruiden plukken in AH winkel

07-11-2016    13:55   |    Distrifood

In de duurzaamste supermarkt van Europa, de AH XL in Purmerend, kan de consument zelf haar kruiden oogsten uit een mini-kas. dat meldt Distrifood in een bericht.

De AH XL werd vorige week heropend na een verbouwing van twee weken, aldus Distrifood. De winkel is niet alleen 100% CO2 neutraal, er wordt ook energie opgewekt die de winkel en de naastgelegen Etos en Gall & Gall voorzien van elektriciteit en warmte. De winkel is verder volledig voorzien van led verlichting die werkt op bewegingssensoren. De inrichting bestaat voor een groot deel uit hergebruikte materialen. Voor klanten zijn er E-Cars-oplaadpunten die gevoed worden door de 700 zonnepanelen op het dak.

Kruiden plukken
In een zogenoemde 'kruidentuin' kunnen klanten zelf kruiden plukken uit een mini-kas. In deze mini-kas worden de kruiden gedurende de laatste weken van het groeiproces gekweekt. Klanten plukken de volgroeide kruiden zelf en kiezen zo de gewenste soorten en hoeveelheid. De agf-afdeling heeft ook de beschikking over een sappen- en yoghurtbar.

Foto: Albert Heijn Facebook


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws