Horti-verpakkers tekenen ook Plastic Pact NL

25-02-2019    11:16   |    Goedemorgen

PaCombi Group en Oerlemans Plastic hebben afgelopen week ook hun handtekening gezet onder het Plastic Pact NL. Daarmee verbinden zij zich aan de afspraak om het verbruik van plastic in ons land terug te dringen. De bedrijven zijn beiden actief in de tuinbouwwereld.

Oerlemans Packaging produceert onder de naam Oerlemans Plastics verschillende folies voor de vollegrond en glastuinbouw en maakt folies en verpakkingen voor groenten en fruit. PaCombi Group is het overkoepelende bedrijf waar Van der Windt Verpakkingen onder valt, dat onder andere actief is in de sierteelt.

Pact
In totaal 75 bedrijven en organisaties hebben het pact ondertekend. Het streven is dat zo veel mogelijk eenmalige plastic verpakkingen herbruikbaar worden of in ieder geval voor 100% kunnen worden gerecycled. Ook wordt van de ondertekenaars verwacht dat zij streven naar een vermindering van het plasticverbruik, namelijk 20 procent minder in 2025.
Bedrijven die plastic gebruiken verplichten zich ook om hun assortiment aan verpakkingen eenmalig te laten doorlichten. Dat moet leiden tot eventuele aanpassingen in het ontwerp. Verder gaan de ondertekenaars zich inzetten om innovaties op het gebied van plasticrecycling op internationaal niveau te vermarkten. 

Ontwikkelen en promoten
PACOMBI GROUP heeft directe enthousiast gereageerd en verklaard het Pact mede te ondertekenen. ‘Veel van onze klanten hebben het pact mede ondertekend’, zegt Lyanne Paardekooper, General Manager Food & Services. ‘Bovendien past het in de richting die we zelf al langer geleden zijn ingeslagen voor het ontwikkelen en promoten van herbruikbare verpakkingen.'


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws