Klimaatakkoord over Co2 gaat het land in

16-05-2018    11:20   |    Goedemorgen

De bijeenkomsten zijn een onderdeel van de afspraak om 49 procent minder Co2 uit te stoten.

De bijeenkomsten hebben aan de ene kant tot doel mensen te informeren over het hoe en waarom van het Klimaatakkoord. Aan de andere kant willen de onderhandelaars meer gevoel krijgen hoe mensen in het land erover denken, wat hun ideeën en zorgen zijn.

“Dit is een van de manieren om draagvlak te bouwen voor de energietransitie. Veel van de veranderingen zullen lokaal en regionaal moeten worden uitgevoerd. Daar moet je burgers vroeg bij betrekken. Zonder draagvlak is energietransitie een doodgeboren kind”, aldus hoofdonderhandelaar Ed Nijpels.

De bijeenkomsten worden laagdrempelig en informeel. De hele tijd zal er interactie zijn tussen de bewoners in de zaal en de mensen voor de zaal. Naast Ed Nijpels en een mede- onderhandelaar is er ook altijd een regionale bestuurder. Die maakt de vertaling van de Haagse onderhandelingen naar de directe omgeving in de regio.

De serie van vijf krijgt in het najaar een vervolg. Dan organiseert het Klimaatakkoord in elke provincie een bijeenkomst. Na de zomer is op hoofdlijnen bekend hoe Nederland in 2030, 49 procent minder Co2 gaat uitstoten. Dan kan het gesprek met burgers nog concreter worden over de impact op hun regio en wat het betekent.

De bijeenkomsten zijn op:

28 mei in Zutphen

1 juni in Breda

12 juni in Groningen

13 Juni in Utrecht

15 juni in Leiden.

Meer informatie en aanmelden kan via klimaatakkoord.nl


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Meet&Greet met Flora Ola bij FHS

Er is weer een Meet&Greet bij Flower Handling Services in Naaldwijk. Donderdag 24 januari 2019 kun je van 9 tot 13 uur kennismaken met het...

Chinese landbouwminister op bezoek

Qu Dongyu, de Chinese viceminister van het ministerie Landbouw en Plattelandsontwikkeling, was maandag voor een kort bezoek in Nederland. In...