'Kennis van zaken nodig als preventiemedewerker'

'Kennis van zaken nodig als preventiemedewerker'

ACTUEEL HORTI THEMA - Preventiemedewerker zijn doe je er niet even bij. Het is een serieuze taak waar ook serieus mee moeten worden omgegaan, zei Albert van der Burg van Stigas vanochtend.

Van der Burg was in de studio van Paprika aanwezig om te praten over arbeid in relatie tot veiligheid. Elk bedrijf moet ten minste één preventiemedewerker in dienst hebben. Als het bedrijf maximaal 25 werknemers in dienst heeft, mag de werkgever zelf deze functie vervullen. Samen met de bedrijfsarts en andere arbodienstverleners werkt de preventiemedewerker aan gezond en veilig werken binnen het bedrijf. De preventiemedewerker vervult hierbij een brugfunctie tussen werkgever en werknemers.

Een serieuze taak, meent Van der Burg. "Je hebt hiervoor kennis nodig over veilig werken, over de risico's op het bedrijf en hoe je daarmee moet omgaan. Alleen met de juiste kennis van zaken kun je deze functie echt effectief uitvoeren."

Van der Burg stond in het gesprek bij meer aandachtspunten stil waar je als werkgever op moet letten als je een veilige werkomgeving wilt bieden aan je medewerkers. Wil je het hele gesprek terugluisteren, ga dan naar goedemorgen.podbean.com.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v