Jungle Talks to... Japan

Jungle Talks to... Japan

Jungle Talks to the World gaat na Vietnam voor de tweede keer dit jaar naar Azië. The land of the rising sun, de gastheer van de Olympische Spelen en het land waar het eerste prototype van een tomatenplukrobot wordt ontwikkeld staat vandaag op het programma: Japan!

Een fascinerend land waar alles anders is dan waar dan ook ter wereld. Zo ook de tuinbouw. Dit wordt een aflevering die geen eenvoudige antwoorden zal gaan opleveren maar wel een fascinerende blik op een land met vrijwel onbegrensde maar ook zeer complexe mogelijkheden.

Japan is een eiland. Het heeft een enorme (weliswaar afnemende) bevolking van 127 miljoen inwoners. En het kent een zeer eigen cultuur die enerzijds gestoeld is op tradities, anderzijds haar blik sterk gericht heeft op de toekomst. Voor buitenstaanders is het niet eenvoudig om te doorgronden hoe Japan als land functioneert en hoe je tot zaken kunt komen. Dat gegeven is het vertrekpunt voor deze aflevering van Jungle Talks to Japan.

De Landbouwraad in Tokio, Evert Jan Krajenbrink, zal samen met Akira Saito van Delphy Japan, Michel de Kok van Holland Web en Jeroen van Leeuwen van Hortinnovate een poging wagen om de geheimen van het ondernemen in Japan te ontrafelen. Ze zullen ook hun blik op de toekomst werpen en uitleggen waarom en hoe Japan niet alleen zelfvoorzienender wil worden, maar zelfs meer wil gaan exporteren. Kansen te over dus... Echter, makkelijk zal het niet worden!

Vandaag om 16.00 uur komen de vier gasten uitgebreid aan het woord. Een week later zullen ze in discussie gaan met elkaar over vier thema's die Japan als tuinbouwland nader zullen duiden. Je kunt inschakelen op www.paprikatastyradio.nl.

'Jungle Talks to Japan' wordt mogelijk gemaakt door Paprika Tasty Radio en Jungle Talks en wordt ondersteund door RVO. Na de radiouitzendingen zijn de programma's als podcast te downloaden op Spotify via: https://bit.ly/JungleTalksPodcast 

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v