Japan investeert in bloemenexport Rwanda

17-05-2018    07:51   |    Goedemorgen

Tussen juli 2017 en maart 2018 is er voor 2,8 miljoen dollar aan bloemen geëxporteerd vanuit Rwanda.

In het fiscale jaar 2016-2017 was de bloemenexport nog goed voor 1,2 miljoen dollar. Dit laten bestuurders van het National Agricultural Export Development Board (NAEB) weten. Men verwacht dat de export nog meer zal groeien, dankzij investeringen.

De eerste Made-in-Rwanda bloem, genaamd Gentian, zal vanaf volgende maand geëxporteerd worden naar Europa. Dit project was opgezet met een partnerschap met de Japanse stad Hachimantai en uitgevoerd door Bloom Hills Rwanda Ltd. Men verwacht 430.000 bloemen weg te zetten in Amsterdam tegen 2020.

Deze investering zal volgens George Kayonga, de directeur van NAEB, zorgen voor een verdubbeling van de bloemenexport van Rwanda en op die manier bijdragen aan een stabiele bloemenindustrie in het land. Men hoopt dat het zal leiden tot meer investeringen en een gezonde, duurzame ontwikkeling van de sector.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Meet&Greet met Flora Ola bij FHS

Er is weer een Meet&Greet bij Flower Handling Services in Naaldwijk. Donderdag 24 januari 2019 kun je van 9 tot 13 uur kennismaken met het...

Chinese landbouwminister op bezoek

Qu Dongyu, de Chinese viceminister van het ministerie Landbouw en Plattelandsontwikkeling, was maandag voor een kort bezoek in Nederland. In...