ISW-docenten op werkbezoek in tuinbouw

16-11-2018    08:39   |    Goedemorgen

Goed initiatief! In het kader van ISW onderneemt hebben circa 40 ISW-docenten donderdag 15 november een bedrijfsbezoek gebracht aan een tweetal Westlandse bedrijven: Koppert Machines en Van der Ende Groep.

Bedrijfsbezoeken in Westland maken onderdeel uit van de vele activiteiten en onderwijsprojecten die worden gerealiseerd <wbr />vanuit het initiatief ‘ISW onderneemt’. <wbr />Dit initiatief is het afgelopen jaar opgericht door ISW en heeft als doelstelling de verbinding tussen onderwijs en het Westlandse bedrijfsleven in de agrisector talrijker en steviger te laten worden.  
 
Met het initiatief heeft ISW tevens de ambitie om de Westlandse leerlingen op alle niveaus te interesseren voor de agrisector in het Westland, zodat op lange termijn – na de vervolgopleiding van de huidige leerlingen – genoeg jonge professionals actief worden en blijven in de agrisector in Westland.

De Westlandse agrisector biedt volop carrièrekansen voor de doelgroep van de toekomst en schreeuwt om jong talent. Om deze groep te interesseren en enthousiasmeren voor deze sector worden er diverse onderwijsprojecten opgestart in samenwerking met het Westlandse bedrijfsleven. Het initiatief wordt de komende jaren verder uitgebouwd naar een continue en structurele lijn binnen de scholengroep. 
 
Met het bedrijfsbezoek bij Koppert Machines en Van der Ende Groep hebben de docenten met eigen ogen en oren ervaren wat er bij deze innovatieve bedrijven allemaal gebeurt. Deze kennis kunnen zij weer meenemen in de lessen en toepassen in het curriculum om de leerlingen te enthousiasmeren voor de agrisector in Westland. 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Ctgb: twee middelen toegelaten

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden beoordeelde onlangs drie gewasbeschermingsmiddelen op basis van een...