Icoon Groenten & Fruit naar nieuwe uitgeverij

16-11-2018    10:11   |    Goedemorgen

Het nieuwe vennootschap Doorakkeren bv, opgericht door Derk Haank (oud-Reed Elsevier en SpringerNature) samen met Luc van Os en Cor Jan Willig, heeft diverse agrarische vakbladen opgekocht, waaronder Groenten & Fruit.

Er is maar liefst 30 miljoen euro betaald om de titels Boerderij, Pluimveehouderij, Groenten & Fruit en Pig Progress over te nemen van de Relx group, volgens het FD [betaalmuur]. Relx group is het voormalige Reed Elsevier, dat zich meer toelegt op informatie- en data-analyse. Voorlopig houdt Relx 49% van de aandelen, maar op termijn stapt het concern eruit.

Het gaat om een voorgenomen transactie. Volgens Derk Haank is er toekomst voor vakinformatie en is het een rendabele business. Haank noemt relevante data, software en evenementen als tools om een betere band te ontwikkelen met de doelgroep. Daarnaast wil hij met de WUR en andere kenniscentra een rol spelen in de internationale verspreiding van agrarische kennis.

De aangekochte titels worden onder Misset Uitgeverijen ondergebracht.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Ctgb: twee middelen toegelaten

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden beoordeelde onlangs drie gewasbeschermingsmiddelen op basis van een...