Hoe kun je zelf personeel werven? 6 tips!

Hoe kun je zelf personeel werven? 6 tips!

Door zelf personeel te werven bespaar je kosten, want je hoeft geen hoge recruitmentfee's of marketingcampagnes te betalen. Nu kan zelf werven best lastig zijn, aangezien de arbeidsmarkt overspannen is. Daarom helpt Omwerven je graag op weg met 6 tips om zelf personeel te werven.

  1. Schrijf een pakkende vacaturetekst die jouw doelgroep aanspreekt. Vertel vooral ook wat je biedt en niet alleen wat je eist.
  2. Maak het solliciteren laagdrempelig. Vraag niet te veel gegevens en stel de mogelijkheid tot het uploaden van een motivatiebrief of cv niet verplicht.
  3. Combineer geen MBO- met een HBO-functie. Een kandidaat solliciteert vaak naar een stapje hoger en als je een mbo-functie met een hbo-functie combineert, sluit je hbo'ers uit.
  4. Plaats je vacature op meerdere jobboards en zorg ervoor dat je onderscheidend bent. Hierdoor ben je goed zichtbaar. Zet je vacature regelmatig weer bovenaan.
  5. Maak van je eigen personeel ambassadeurs. Vraag hen berichten te delen en te liken én geef hen een aanbrengbonus bij een nieuwe medewerker.
  6. Benader latent werkzoekenden. Zorg er met gesegmenteerde campagnes op social media voor dat de juiste kandidaten bereikt worden.

 
Meer tips ontvangen of hulp nodig bij het verwerken van deze tips? Vraag dan geheel vrijblijvend de werkwijze van Omwerven aan voor meer informatie.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v