Goedemorgen Tech: mobiel internet op je laptop

Goedemorgen Tech: mobiel internet op je laptop

Speciaal voor Goedemorgen schrijft Peter Otte van Phonextra met regelmaat bijdragen over interessante en praktische zaken die spelen in de techwereld en waar jij mogelijk jouw voordeel mee kunt doen. Dit keer vertelt hij over mobiel internet op je laptop.

Het is eigenlijk heel vreemd, want van onze smartphone en tablet verwachten we dat er een optie is om ook onderweg via mobiel internet dingen te kunnen opzoeken. Maar onze laptop werkte tot nu toe alleen via een aparte insteekdongle op 4G.

Dat is nu eindelijk voorbij. Intel heeft samen met MediaTek en Fibocom een modem met e-sim-module gemaakt die in elke nieuwe laptop kan worden ingebouwd. Met een code zet je dan een 097-datanummer in de chip en kun je wereldwijd zonder wifi werken, op mobiel internet.

Een simkaartje zoals je nu nog gebruikt in je smartphone of tablet is dan niet meer nodig. Net als bij de meeste recente smartphones is het nu dus een elektronische sim, die bij T-Mobile, KPN en Vodafone al bruikbaar is. Gewoon een e-sim data-abonnement bij de provider afsluiten en je kunt aan de slag.

Fabrikanten als Acer, ASUS en HP gaan dit jaar laptops uitbrengen met daarin de modem.  Volgens Intel zal het 'momentum' volgend jaar doorzetten en zullen er dan dertig verschillende laptops met de modem beschikbaar zijn. Dan kan de losse dongle voortaan in de kast blijven.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v